fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:26

Енергийните министри на ЕС на извънредна среща за газовите доставки

България няма да поиска дерогация за намаляване на потреблението

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министрите на енергетиката на страните-членки на ЕС се събират на извънредно заседание в опит да постигнат политическо споразумение по предложението на Комисията за икономии от 15 на сто на газ от август до март догодина.

България няма да поиска дерогация за намаляване на потреблението на синьото гориво. Според последните предложения, 5 страни-членки ще са необходими, за да задействат тревога на ниво ЕС за сигурността на доставките вместо 3, както се предвиждаше по-рано. Енергийните министри ще проведат работен обяд с украинския си колега Герман Галушченко.

Страните членки на ЕС са постигнали съгласие по спешния план, който има за цел да намали последствията при евентуално пълно спиране на доставките на газ от Русия.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img