fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:20

Енергийната сигурност на Германия е гарантирана, газохранилищата са запълнени над 40%

Заявките за руски газ към Словакия растат, но спадат през Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ситуацията с газоснабдяването в Германия е стабилна, енергийната сигурност на страната е гарантирана и газохранилищата са запълнени на 40,8 на сто, съобщи Федералната мрежова агенция на Германия, цитирана от ТАСС.

Ведомството посочва, че много внимателно следи за възможни последици от намаляването на транзита на газ през Украйна и актуалните руски санкции срещу “Газпром Германия”. По негови данни общият приток на газ в Германия почти не се е променил.

Сегашното равнище на запълненост на газохранилищата е по-високо, отколкото през пролетта на 2015, 2017, 2018 и 2021 г., се казва в съобщението.

Междувременно дневните заявки за доставките на руски газ към Словакия през Украйна растат въпреки спада на потоците през нападнатата страна, сочат данни на мрежовия оператор, цитирани от Ройтерс.

Заявките през пункта Велке Капушани за днес възлизат на 799 855 мегаватчаса/час спрямо 647 027 мегаватчаса вчера.

Руският газов монополист “Газпром” твърди, че продължава за изпраща газ към Европа през станция “Суджа”, мака и обемите да намаляват до 46,8 милиона куб. м днес спрямо 62,7 милиано куб. м вчера. Станция “Сохрановка” е спряна от украинска страна, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img