fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  “Продължаваме промяната” са готови да управляват с правителство на малцинството, обяви на брифинг министър-председателят Кирил Петков. Според него е много по-добре да има правителство на малцинството, отколкото на правителството да му се извиват ръцете за повече пари и да се спират реформите.

  Премиерът възрази остро срещу искането на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов на ведомството да бъдат отпуснати допълнително 3 млрд и 600 милиона лева. По думите на Петков тези средства се искат, за да се дадат на фирми, които се разследват от вътрешния министър Бойко Рашков за злоупотреби. Това няма как да стане, категоричен бе Петков. 

  ***

  Довечера трябва да се съберем, да обсъдим всички възможни сценарии и да потърсим възможност за разговори с колегите от “Има такъв народ”. 

  Това каза за БТА председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов по повод оттеглянето на партията на Слави Трифонов от управляващата коалиция и реакцията на премиера Кирил Петков, че управляващите имат готовност за коалиция на малцинството.

  ***

  Милиони хора могат да умрат от глад, ако Русия не преустанови блокадата на украинските пристанища. За това предупреди италианският външен министър Луиджи Ди Майо, докато беше домакин на разговори на министрите от Средиземноморието относно продоволствената криза.

  “Следващите седмици ще бъдат решаващи за справяне със ситуацията”, каза Ди Майо след виртуална среща с Турция, Ливан и останалите държави, както и председателя на G7- Германия и на Организацията по прехрана и земеделие към ООН.

  ***

  Храната е превърната в част от терористичния арсенал на Кремъл и ние не можем да толерираме това, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред европарламента в Страсбург.

  Според нея европейските санкции срещу Русия са направени така, че да не включват хранителни продукти, но от своя страна Владимир Путин умишлено използва глада като начин да упражнява натиск в Украйна.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.