fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 19:52

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Комисията за енергийно и водно регулиране потвърди разчетите си и цената на електроенергията и на топлинната енергия за битовите потребители от 1 юли.

За клиентите на „Електрохолд Продажби“ /ЧЕЗ/ увеличението на крайната цена е с 2,39%, за „ЕВН България Електроснабдяване“ – с 3,46 на сто, за клиентите на „ЕНЕРГО-ПРО Продажби“ – с 4,56%.

***

Без окончателно разбирателство около актуализацията на бюджета за тази година приключи поредният експертен коалиционен съвет, който се проведе в Министерството на финансите.

От “Има такъв народ” разкритикуваха, че в промените не са заложени реформи.

***

Оттук нататък ние няма да бъдем тези, които нелегално да пускаме нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат правото. Има си закон и правила, има ясни санкции за руски полети. България ще следва точните правила на ЕС. Ние ще бъдем партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади. 

Това заяви премиерът Кирил Петков пред медиите по повод осуетения полет на руския външен министър Сергей Лавров в Сърбия заради отказа на България, Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета на дипломата. 

***

Работниците във ВМЗ-Сопот излизат на протест утре. Решението беше взето от Изпълнителните съвети на двата синдиката “Подкрепа” и КНСБ, след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова не се отзова до края на днешния ден на среща с тях, за да обсъдят кое налага смяната на борда предприятието.

Вчера синдикатите обявиха, че ще пристъпят към протест, за да защитят интересите си, ако ресорният министър не дойде на работна среща до края на деня.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here