fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  Тютюневите изделия ще поскъпнат до няколко седмици. Причината е, че за тях ще се плаща по-висок акциз, става ясно от публикуваните текстове за актуализацията на бюджета.

  От 1 юли се въвежда акциз върху никотиновите течности и се предвижда увеличаване на акциза за нагреваемите и класическите цигари. 

  ***

  Министерството на регионалното развитие и благоустройството е в състояние да предложи поетапно въвеждане на новите тол тарифи, като от 1 юли да влезе само половината от увеличението, което беше планирано, но за целия обхват на второкласната пътна мрежа.

  Предложението е останалите 50 на сто от увеличението да влезе от 1 януари следващата година. 

  Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в началото на срещата с представители на транспортния бранш. 

  ***

  Абсолютно недопустимо е ядрена държава, като Русия, да прибягва към такъв тип заплахи от официални длъжностни лица, макар и в неофициално тяхно качество. Това заяви в интервю за БГНЕС бившият министър на отбраната и военен експерт Велизар Шаламанов.

  Така той коментира изказването на ръководителя на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин, който написа в Туитър, че руските междуконтинентални балистични ракети „Сармат“ няма да питат българите за разрешение за прелитане.

  ***

  Руският министър на външните работи Сергей Лавров определи като “безпрецедентен” отказът на България, Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета му, което доведе до отмяна на планираното за днес и утре посещение на руския дипломат номер едно в Белград.

  Решението на трите балкански страни стана повод за специална пресконференция на Сергей Лавров, на която той заяви, че Сърбия е била лишена от правото си да води самостоятелна външна политика.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.