fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  По 60 лв. допълнително ще получат всички, които се пенсионират след 30 юни т.г. Това стана ясно след актуализацията на проекта на бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година.

  Промените ще влязат в сила от 1-ви юли тази година, след като бяха утвърдени от Надзорния съвет на НОИ, с два гласа против – един от страна на бизнеса и един от страна на синдикатите.

  ***

  България може да влезе в еврозоната през 2024-та година, но трябва да се приемат промени в над 100 закона, включително и в закона за БНБ, заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в блиц контрол в ресорната парламентарна комисия.

  “Хърватия изкуствено занижи дефицита си, което е известно и на Европейската централна банка”, заяви още Асен Василев в коментар на намерението на Хърватия да въведе еврото година преди България.

  ***

  Две трети от българите ползват “устойчиво” домакинските електроуреди и ги избират в зависимост от разхода на електроенергия и вода, показва проучване на “Тренд”.

  Понятието “устойчиво домакинство” се отнася за това, да се пести ток, вода и да се използват по-малко препарати, както и да се предпочитат домакински електроуреди, които харчат по-малко ресурси.

  ***

  Шестият санкционен пакет срещу Русия получи окончателно светлина от постоянните представители на страните членки на ЕС. По искане на Унгария от него отпадна руският патриарх Кирил.

  Решението ще бъде прието на писмена процедура утре сутринта, след което ще бъде публикувано веднага в Официалния вестник на ЕС и ще влезе в сила незабавно. България ще получи отсрочка до края на 2024-та година, както обяви на Европейския съвет премиерът Кирил Петков.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.