fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  Гуверньорът на БНБ  Димитър Радев не изключва “по-добро третиране” на България по отношение на инфлационния критерий за присъединяването към еврозоната. Той обяви това по време на кръгла маса, посветена на българския път към единната европейска валута.

  Критерият се смята за изпълнен, ако за едногодишен период средният темп на инфлация в страната не надвишава с повече от 1,5 процентни пункта темпа на инфлация в трите държави-членки на Европейския съюз с най-добри резултати.

  ***

  Българското външно министерство не води тайни преговори със Северна Македония, увери министърът на външните работи Теодора Генчовска.

  По думите й последните разговори с експертния екип от Скопие са били проведени на 11 февруари и на тях не е отбелязан напредък, който да послужи за основа за следващ кръг консултации. В момента се подготвя визита на експертните екипи.

  ***

  По заповед на главния архитект на София Здравко Здравков Столичната община започна принудителното премахването на незаконно изградените съоръжения на автокъща “Капитолия”, съобщиха от Столичната община.

  До премахването се стигна, след като на 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу предварителното изпълнение на заповедта за премахване на незаконно поставените обекти.

  ***

  От “Български пощи” предупредиха за нов вид измама в интернет, която цели да бъдат събирани лични данни.

  От дружеството поясняват, че фалшивото рекламно съобщение гласи, че на лотария на символични цени се разиграват стоки от недоставени пратки на клиенти на “Български пощи”.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.