fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при обсъждането на антикризисните мерки в съвета за тристранно сътрудничество.

  “Цените на горивата няма да спаднат драматично. Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по Северното Черноморие, за да може да изнася Украйна, да може да изнася Русия зърно и докато не падне цената на газа, за да падне цената на торовете”, заяви той.

  ***

  От “Има такъв народ” внесоха в Народното събрание проекторешение, в което е записано, че Националният план за въвеждане на еврото може да влезе в сила, едва когато парламентът приеме анализ за ефектите на единната европейска валута.

  Посочва се, че анализът трябва да бъде изготвен от Министерство на финансите и БНБ.

  ***

  Надяваме се до декември 2024 г. да можем да купуваме руски петрол. Това е българската позиция, с която влизаме. Това каза министър-председателят Кирил Петков преди началото на срещата на върха на лидерите на ЕС в Брюксел.

  Ако има сделка за ембаргото на руски петрол, то със сигурност ще има изключение за България, успяхме да го изговорим на най-високо ниво, посочи Петков.

  ***

  Руските войски са обстрелвали евакуационен автомобил в Луганска област, при което е загинал френския журналист Фредерик Льоклерк.

  “Усилията за евакуиране на цивилни в Луганска област в Източна Украйна бяха временно спрени днес, след като брониран автомобил беше поразен от шрапнел от руски снаряд, при което загина френски журналист”, заяви регионалният управител Сергий Гайдай, цитиран от Ройтерс.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.