fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  Парното и топлата вода трябва да поскъпнат с 39 процента средно за страната, а токът за бита – с 3 на сто, изчисли Комисията за енергийно и водно регулиране. 

  Най-голям скок на цената на топлоенергията се предвижда да има в Разград – с 51%. Над 40 на сто ще е увеличението във Велико Търново, Плевен, Бургас и Перник.

  ***

  Правителството отпусна над 4 милиона лева за разширяване, ремонт и строеж на изцяло нови детски градини и за разширяване на училища, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

  Средствата са за 24 проекта, които се изпълняват по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища.

  ***

  Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел представи дневния ред на специалното заседание на Съвета на ЕС, което ще се проведе на 30 и 31 май.

  Държавите членки ще обсъдят подкрепа за “ликвидните нужди” на Украйна, както и за възстановяването на страната, като по време на срещата на върха участие ще вземе чрез видеовръзка и украинският президент Володимир Зеленски.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.