fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  Българското правителство, в тясно сътрудничество с Украйна, предприема стъпки да улесни и подпомогне износа на украинска пшеница през пристанището във Варна. 

  Това е заявил постоянният представител на България в ЕС Румен Александров на днешния Съвет по “Външни работи” .

  Новото аналитично звено, което ще упражнява мониторинг върху съдържанието на медии и социални мрежи, няма да изземва правомощия от Съвета за електронни медии (СЕМ). 

  Това съобщи министърът на електронното управление Божидар Божанов по време на участието си в днешния парламентарен контрол.

  Европейската комисия се подготвя да представи през юни оценките дали Украйна, Молдова и Грузия са готови да станат официално кандидати за присъединяване към ЕС, съобщи днес говорител на комисията.

  Той допълни, че все още продължава работата, свързана с приемането на новите санкции срещу Русия заради войната в Украйна. 

  Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и германския бизнесмен Матиас Варниг напуснаха борда на директорите на руската държавна петролна компания “Роснефт”. Това потвърдиха и от самата компания.

  Вчера Европейския парламент призова Шрьодер да бъде включен в списъка със санкционираните лица, ако не напусне борда на” Роснефт” – ход, който целеше да спре бившия канцлер да поеме и висока позиция в “Газпром”.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.