fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  Министърът на енергетиката Александър Николов очаква увеличение на цените на отоплението с няколко десетки процента. Това съобщи самият той пред журналисти преди да бъде изслушан в енергийната комисия към парламента.

  Към този момент доставчиците на ток и парно са внесли своите предложения за увеличение на цените в Комисията за енергийно и водно регулиране Предстои регулаторът да реши до края на юни какви да бъдат те.

  ***

  Депутатите отхвърлиха искането на ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане” за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов (“Продължаваме промяната”) като зам.-председател на Народното събрание.

  След 3-часов дебат със 129 гласа “против”, 81 “за” (ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане” ) и 0 “въздържал се” искането за оставка бе отхвърлено. 

  ***

  Европейският парламент призова Съвета на Европейския съюз да започне преговори за членство с Албания и Северна Македония, особено в геостратегическия контекст на войната в Украйна.

  В два доклада, в които се оценява напредъкът на Албания и Северна Македония по пътя към членство в ЕС, евродепутатите отправят искане към Съвета да започне официално преговори за присъединяване с двете държави, като отбелязва геостратегическия контекст на отношенията с Русия и нейната агресия срещу Украйна.

  ***

  Германският парламент гласува отнемането на привилегии на бившия канцлер Герхард Шрьодер заради връзките му с руски енергийни гиганти, предаде Франс прес.

  Службата на бившия канцлер ще бъде закрита, се казва в решението на парламента. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.