fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  Потребителите ще могат еднократно да коригират електронната си винетка, ако са допуснали техническа грешка при въвеждане на данните за техния автомобил. 

  Поправка ще бъде възможна на до два от символите в регистрационния номер на автомобила. Остава в сила възможността за коригиране на категорията и на държавата на регистрация.

  ***

  Правителството прие решение за настаняването на украинските граждани в държавни почивни бази за отдих и в бази за профилактика и рехабилитация.

  В тях ще бъдат преместени бежанци от Украйна, които са получили временна закрила. 

  ***

  Първият руски войник, обвинен във военни престъпления и изправен пред съд, се е признал за виновен за убийството на невъоръжен цивилен гражданин в Украйна, предаде Би Би Си.

  21-годишният сержант Вадим Шишимарин е обвинен, че е застрелял невъоръжен 62-годишен мъж в дните след началото на инвазията и го грози доживотен затвор.

  ***

  Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер бе наказан от правителството заради отказа си да осъди изрично руската инвазия в Украйна, съобщи ДПА.

  Управляващата коалиция в Германия, водена от социалдемократите – партията, към която самият Шрьодер принадлежи и чийто лидер бе някога – ще ореже специалните му права като бивш канцлер.

  ***

  Турция е блокирала началото на преговорите за присъединяване към НАТО за Финландия и Швеция, заяви източник от алианса за агенция ДПА.

  Според информацията на източника в НАТО днес се очакваше да бъдат обсъдени заявките за встъпването на двете държави в пакта, с което щеше да бъде дадено началото на процеса за приемането им в алианса, но заради позицията на Анкара преговорите не са започнали.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.