fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

  До 20 000 лв. могат да получат хора с увреждания за започване или развитие на собствен бизнес, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. 

  Средствата се отпускат от Агенцията за хора с увреждания за покриване на разходи за учредяване на ново предприятие, строително-ремонтни работи, оборудване на работни места, стартов минимален оборотен капитал и кратък обучителен курс за собственика на предприятието. 

  Броят на украинските граждани с временна закрила у нас вече е по-голям от броя на тези, които статистиката отчита като пребиваващи в страната ни. 

  В България се намират 103 хиляди украинци, а тези, получили закрила, са 104 600.

  Специална телефонна линия ще работи на украински и руски език за оказване на помощ на хората, бягащи от руското нашествие в Украйна.

  От края на март Европейската комисия отговаря на въпроси в писмен вид и на двата езика, чрез центъра Europe Direct, като тази услуга вече е достъпна и по телефона.

  Украинският президент Володимир Зеленски смени ръководителя на Силите за териториална отбрана след близо три месеца война, без да посочва каквито и да е аргументи, предаде Ройтерс. 

  Министерството на отбраната съобщи, че Зеленски е назначил генерал-майор Игор Танцюра на мястото на Юрий Галушкин като командир на силите, които помагат на украинската армия да защитава страната, откакто на 24 февруари започна руската инвазия. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК