fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:37:07
четвъртък | 26.05.2022 | 16:37:07
27.8 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Обмисля се въвеждането на нулева данъчна ставка за производителите на хляб и компенсации за бранша заради скъпия ток и газ, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията. 

Темата е била обсъдена от вицепремиера Корнелия Нинова и председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите у нас Мариана Кукушева. Повод за срещата им е поскъпването на хляба след спирането на газовите доставки от Русия.

Очакваме от Скопие конкретни действия и гаранции за трайното и необратимо изпълнение на Договора от 2017г., както и гарантиране правата на гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание. 

Това каза министърът на външните работи Теодора Генчовска, която се срещна с министъра по европейските и международните въпроси на Австрия Александер Шаленберг. 

На 9 и 10 май по пътната и железопътната инфраструктура ще се осъществи придвижване на личен състав и техника от районите за постоянна дислокация на военните формирования от 61-а механизирана бригада до учебен полигон „Ново село”, съобщава Министерство на отбраната.

Придвижването се извършва във връзка с провеждането на сертификационни учения на формирования от състава на бригадата в периода от 11 до 20 май 2022 г.

На 11 май (сряда) от 9.00 до 17.00 ч. ще бъдат извършвани дейности по актуализации на електронната система за събиране на пътни такси, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Възможни са кратки прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки и маршрутни карти.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук