fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:55:48
петък | 27.05.2022 | 02:55:48
17.8 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Срещата между премиера Кирил Петков и представителите на различните браншови организации приключи по-бързо от очакваното като гостите в Министерски съвет си тръгнаха ядосани и обидени. 

Представители на тираджиите и автобусните фирми се оплакаха, че министър-председателят им е посочил вратата.

Безвъзмездна финансова подкрепа в общ размер от 56 милиона лева ще получат българските авиокомпании. Средствата са отпуснати след оценка на подадените заявления от Министерството на транспорта и съобщенията.

Помощ ще получат одобрените допустими кандидати. Навременното предоставяне на помощта ще запази конкурентоспособността на българските авиокомпании, посочват от МТС.

На организираната във Варшава от Полша и Швеция донорска конференция за подпомагане на Украйна бяха събрани 6 млрд. и 500 милиона долара. Това обяви полският министър-председател Матеуш Моравецки в заключителното си изказване.

Той подчерта, че сумата все още може да бъде увеличена, тъй като участниците не са изслушали всички заявления, получени на конференцията.

Държавният глава на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер е провел телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, в рамките на който двамата са обсъдили: „недоразуменията от миналото“.

В хода на дискусията Зеленски е отправил покана към Щайнмайер да посети Киев, съобщава германското издание Der Spiegel. 

Народното събрание избра юристът Симона Велева и радиожурналистът Пролет Велкова за членове на СЕМ. 

Те бяха издигнати съответно от “Продължаваме промяната” и “Демократична България”. 

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук