fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:58:37
четвъртък | 26.05.2022 | 04:58:37
16.7 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 18:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Работна група, съставена от европейски и други министри, ще дойде в София, за да дискутира проблема с доставките на природен газ у нас. В нея ще има представители на Италия, Гърция, Азербайджан.

Това обяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков, който беше изслушан по искане на ГЕРБ-СДС. От опозицията поискаха обяснение, за случващото се между България и руската компания “Газпром”, която спря доставките на синьо гориво у нас.

Парламентът дава мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна – хуманитарна, финансова и военно-техническа, обяви председателят на Народното събрание Никола Минчев, като изброи включените в решението видове подкрепа:

“Продължаване на подкрепата за членство на Украйна в Европейския съюз, помощ за украинските граждани, бягащи от войната. Осигуряване на възможност за изнасяне на украинското зърно във Варна, засилването на енергийно сътрудничество, в частност доставки на електроенергия от Украйна и природен газ, ремонтна дейност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България и продължаване на доставките на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи и хранителни стоки”, заяви Минчев.

Постоянните представители на държавите-членки на ЕС не успяха да постигнат споразумение за ембарго върху вноса на руски нефт. Освен Унгария, Словакия, Чехия и България също се обявиха против забраната на руския петрол.

Преговорите по този въпрос ще бъдат подновени утре, съобщи „Гардиън”, позовавайки се на агенция Ройтерс.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук