fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

  Категорично в България няма ядрено оръжие, така президентът Румен Радев отговори на въпроса на медиите за американските изтребители, прелетели през България и кацнали на база “Граф Игнатиево” тези дни, както и появилите се слухове, че на тях има ядрено оръжие. 

  “Това са спекулации. Тези изтребители идват тук най-вече, за да могат водят съвместна тренировъчна дейност с българските военно-въздушни сили и да помагат за усилена охрана на въздушното пространство. И дума не може да става за ядрено оръжие”, допълни Радев. 

  ***

  Държавната консолидационна компания е освободила ръководството на ВМЗ-Сопот заради натрупани финансови загуби за повече от един милион лева само за три месеца, съобщи вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

  Освен това освободеният борд на директорите не е изплатил дивидента си към държавата, срокът за което е изтекъл още в края на април.

  ***

  Бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева е плагиатствала, за да напише дисертацията си за придобиване на степента “доктор” в Националния военен университет.

  Това обяви в доклада си Комисията по академична етика към министъра на образованието и науката. Проверката беше образувана след сигнал в края на миналата година.

  ***

  С решение на областния управител  Иван Кючуков се забранява всякакъв вид заснемане на местата, където са настанени бежанците от войната в Украйна, намиращи се на територията на област София.

  В съобщението на областната управа не се посочват мотиви за решението. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.