fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

  Азербайджан ще доставя газ за България в продължение на 25 години, каквато е договорката между двете страни. Това заяви външният министър на страната Джейхун Байрамов.

  “България е един от трите получатели на азерски газ в Европа. Сигурни сме, че връзката с Гърция скоро ще бъде завършена и България ще започне да получава по нея азерски газ. Това ще даде голям принос за енергийната сигурност на страната ви в това непостоянно време”, заяви Байрамов.

  ***

  Митинг под надслов “За оставката на Калина Константинова” ще започне в 18:30 пред сградата на Министерски съвет в София.

  Вчера вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова обяви, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

  ***

  Украински съд постанови наказания от по 11 и половина години затвор за двама пленени руски войници, обвинени във военни престъпления в Източна Украйна, предадоха световните агенции, като се позоваха на съдебните власти.

  Александър Бобикин и Александър Иванов се признаха за виновни миналата седмица. Тe бяха обвинени в нарушаване на законите и обичаите на войната заради артилерийски обстрел по гражданска инфраструктура в Харковска област в първия ден от руското нападение срещу Украйна на 24 февруари. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.