fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

  Министерският съвет прие Националния план за въвеждане на еврото през 2024 г. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

  Това е оперативния план, който дава ясни срокове и задачи към институциите – как ще става превалутирането, обръщането на депозитите, заемите, как ще става работата в агенциите по вписвания, така че да можем на 1 януари 2024 да имаме техническа готовност за приемане на еврото, обясни Василев.

  ***

  Няма проблем на борда на българския кораб „Царевна“ в пристанището в Мариупол и той ще отплава, след като бъде попълнен екипажът. Това съобщиха от фирмата-оператор на кораба пред БНР.

  На борда има само петима българи и трима украинци, поради което сега фирмата провежда преговори за наемане на екипаж. Когато той се събере, корабът ще може да напусне пристанището.

  ***

  Украйна не копнее да разговаря с Путин, но това вероятно ще е необходимо, за да бъде сложен край на войната. Това заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

  “Има какво да обсъждаме с руския лидер. Не искам да кажа, че копнеем да си говорим с него, но трябва да погледнем реалистично на нещата, които преживяваме”, изтъкна Зеленски в обръщение към индонезийски мозъчен тръст. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.