fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

  Задачи, които изискват творчество и логическо мислене, са включени в тестовете на националното външно оценяване за IV клас на 26-и и 27 май т.г., както и през предишните години, съобщава Министерството на образованието и науката.

  Очаква се на изпитите по български език и литература в четвъртък и по математика в петък да се явят почти 58 300 четвъртокласници в 1751 училища.

  ***

  Европейската комисия предложи нарушаването на санкциите на ЕС да бъде обявено за европейско престъпление. 

  Това означава, че подобно действие ще бъде включено в списъка на престъпленията във всяка страна – член и ще бъде наказвано със сходна строгост, ако предложението бъде одобрено, съобщава БТА.

  ***

  Командирът на полк “Азов” полковник Денис Прокопенко “Редис” се е свързал по телефона със съпругата си Катерина, съобщиха “Гардиън” и Асошиейтед прес.

  Преди връзката да прекъсне, той е заявил, че войниците от полка се не са обект на насилие от страна на окупаторите.

  ***

  От началото на следващия месец Австрия облекчава правилата за носене на маски, които бяха наложени заради пандемията от коронавирус, съобщи здравният министър Йоханес Раух, цитиран от ДПА.

  Задължението за носене на маски от типа FFP-2 в градския транспорт и супермаркетите, което е валидно понастоящем, през лятото ще бъде отменено за три месеца, заяви Раух. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.