fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:46

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Парите, които българите работещи в чужбина изпращат на близките си, намаляха 7-8 пъти в сравнение с периода преди пандемията, показват данните на БНБ.

През март емигрантите са пратили у нас близо 15 милиона евро – далеч по-малко от същия месец на 2019 г. например, когато те са превели близо 113 млн. лева.

На 24 май в цялата страна ще има празнични прояви. В София ще е кулминацията по честването ето и важна информация къде ще има ограничения в трафика.

Празничното шествие ще се проведе от 10.30 часа на по следния маршрут: от площада пред Археологическия музей по бул. “Цар Освободител”, бул. “Васил Левски” до паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

Украйна се нуждае от финансиране не по-малко от 5 милиарда долара месечно, заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение си към Световния икономически форум в Давос, предава “Ройтерс”. 

Той настоя за пълно спиране на търговските отношения с Русия, цялостно изтегляне на чуждестранния бизнес от страната и отново поиска максимални санкции, включително и налагане на петролно ембарго.

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини днес руския президент Владимир Путин в опит да унищожи идентичността на Украйна чрез бомбардировки срещу цивилни обекти като училища, болници, центрове за дневни грижи и музеи, предаде ДПА.

По думите на Байдън руският президент Путин трябва “да плати за своите варварства” в Украйна, за да бъдат възпрени от подобни действия други лидери.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here