fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

   

  “Български пощи” възобновяват приемането и изплащането на вътрешните парични преводи – обикновени и експресни. Това съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик. 

  Списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат парични преводи, е публикуван на сайта на дружеството. 

  ***

  Европейската комисия изпрати мотивирани становища до страната ни и още 2 държави-членки на ЕС с искане да предоставят информация за това как правилата на Общността за борбата с измамите и подправянето на непарични платежни средства са транспонирани в националните им законодателства.

  С европейската директива се криминализира кражбата на идентификационни данни, както и тяхната по-нататъшна продажба и разпространение. Тя обхваща непаричните операции, извършвани с всякакъв вид платежни инструменти.

  ***

  Инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” на Министерството на културата са извършили спешна проверка в Народното събрание. 

  Причината e поставянето на метални ограждения в сградата, която има статут на недвижима културна ценност от национално значение. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

  ***

  ЕС да подкрепи създаването на специален международен трибунал за наказание на агресията срещу Украйна, за което Международният наказателен съд няма юрисдикция.

  Брюксел трябва също така да търси отговорност от руските политически лидери и военни командири, както и от техните съюзници.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.