fbpx
18.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:45

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

С промени в Закона за съдебната власт, приети от правителството, ще се гарантира независимост и ресурсна обезпеченост на европейските делегирани прокурори в България.

Те ще имат собствени  администрация, сграда, бюджет и деловодство. Към настоящия момент това не е предвидено в законодателството, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова.  

***

За специалност „Право“ и през следващата академична година ще може да се кандидатства без приемни изпити. Висшите училища могат да решат да приемат първокурсници само с една или две оценки от държавните зрелостни изпити .

Тази възможност регламентират приетите днес от Министерския съвет промени в Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право” и професионална квалификация „юрист”.

***

Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на руски горива и съм дълбоко убедена, че можем, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

“Русия вече трети месец води война с Украйна и заплашва всички, които подкрепят Украйна да упражни правото си на защита срещу нападателя. Войната на Путин поставя основни изпитания пред нашия съюз. Войната разтресе енергийните пазари и показва нашата зависимост от вноса на изкопаеми горива, колко сме уязвими да разчитаме за този внос на Русия. Затова възможно най-бързо трябва да прекратим тази зависимост”, добави тя.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here