fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

  Работодателите отменят протеста си за сряда – 18 май, но остават в протестна готовност. Това стана ясно на пресконференция на работодателските организации, както и на двата синдиката КТ “Подкрепа” и КНСБ.

  Остава обаче протестът на превозвачите, към които ще се присъединят и таксиметровите шофьори.

  Градският транспорт в София да работи нормално поне до 8.30 часа на 18 май заради провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература. 

  За това помоли министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в официално писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова. В него той я призова да вземе предвид матурата, когато издава разрешение за протеста на превозвачите в София.

  Работници от затворената ТЕЦ “Марица 3” в Димитровград са в София и протестират с искане за незабавно отваряне на централата.

  Енергетиците протестират заради това, че електроцентралата им беше затворена на 21 април със заповед на РИОСВ-Хасково заради нарушения на нормите за чистота на атмосферния въздух, по специално на серен диоксид.

  Очаква се цените на газа да поскъпнат еднократно заради спрените доставки на синьо гориво от Русия, но това ще бъде компенсирано от доставки от алтернативни източници – това се казва в огласената пролетна прогноза на Европейската комисия в частта ѝ за България. 

  Същевременно прогнозната инфлация за тази година за страната ни е 11,9 на сто, като тя ще спадне до 5 на сто през следващата, предава БНР.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК