fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:20:35
събота | 28.05.2022 | 01:20:35
21.1 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на икономиката ще води публичен регистър на фирмите за събиране на вземания от потребители, а на колекторските компании се забранява да тормозят и изнудват длъжниците. 

Това реши мнозинството в Народното събрание с приетите на първо четене промени в закона за събиране на вземания по потребителските договори, внесени от Министерски съвет.

Министрите от кабинета се събраха на редовно заседание. Преди началото му премиерът Кирил Петков съобщи, че по време на визитата си в САЩ, българската делегация е договорила доставката на два кораба с втечнен газ на цени по-добри от европейските пазари и на “Газпром”.

Министерството на енергетиката ще продължи с допълнителни преговори за дългосрочните доставки. Това дава възможност за пръв път България да има истинска диверсификация, каза още Петков.

Без резултат приключи срещата в енергийното министерство между работодатели, синдикати и ресорният министър Александър Николов.  

Бизнесът настоява за продължаване на компенсациите за високите цени на електрическата енергия, както и поемане на ясен и категоричен ангажимент, който да даде трайно решение на проблема с цената на електроенергията за небитовите потребители. 

Вчера работодателите съобщиха, че имат готовност да излязат на протест на 18 май.

Пристигналите украинци в България към днешна са 252 826, като 148 591 от тях вече са настанени. Това заяви председателят на Държавната агенция за бежанците и ръководител на Оперативната група за бежанците към Министерския съвет Мариана Тошева.

Регистрираните са малко над 102 000. По този начин страната ни излиза на първо място по брой регистрирани с временна закрила от държавите в ЕС, добави Тошева.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук