fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:38:34
събота | 28.05.2022 | 01:38:34
21.1 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Социалният министър Георги Гьоков заяви пред журналисти, че в коалицията се обсъжда “изключително голям пакет от антикризисни мерки”, които ще влязат в сила от първи юли с актуализацията на бюджета. 

Министърът обясни, че от БСП са предложили необлагаем минимум, диференцирани ставки на продуктите от първа необходимост, включително и нулева ставка на ДДС за хляба, както и таван на цените. 

Министерство на енергетиката е започнало проверка в “Булгаргаз” във връзка с начина на образуване на цената за май, става ясно от съобщение на Комисията за енергийно и водно регулиране). 

Днес енергийният регулатор трябваше да утвърди на закрито заседание цената на синьото гориво за месец май. Тази сутрин обаче “Булгаргаз” е информирал за започнатата проверка, която трябва да приключи на 12 май.

Няма дебат нито около датата, нито около решението какво трябва да се прави. Това каза министър Даниел Лорер в отговор на въпрос във връзка с плана за въвеждане на еврото.

Вчера стана ясно, че партньорите от управляващата коалиция са постигнали съгласие по Националния план за въвеждане на еврото. На продължилия близо три часа извънреден коалиционен съвет, свикан от вицепремиера Асен Василев, те са се разбрали датата за влизане на еврото да остане 1 януари 2024 г., а планът да влезе за обсъждане в парламента.

Френският министър по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че членовете на Европейския съюз могат да постигнат споразумение тази седмица по предложението на Европейската комисия за забрана на целия внос на петрол от Русия.

Той добави, че по-късно през деня се очаква френският президент Еманюел Макрон да разговаря с унгарския премиер Виктор Орбан.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук