fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:38:26
петък | 20.05.2022 | 07:38:26
5.7 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента на 4 май (сряда) от 15.30 часа, съобщава пресцентърът на  парламента.

В дневния ред е включено изслушване на министър-председателя и министъра на енергетиката, изпълнителните директори на Българския енергиен холдинг, Булгаргаз, Булгартрансгаз, председателя на Комисията за енергийно и водно регулира и ръководителите на ДАНС и Държавна агенция разузнаване, във връзка с предоставена на 26 април 2022 г. официална информация от Министерството на енергетиката за спиране на доставките на природен газ от страна на Газпром експорт. 

Предвид усложняващата се обстановка в и около Молдова, от Министерството на външните работи призовават българските граждани да се въздържат от всякакви пътувания до страната. Това се посочва в съобщение на ведомствот.

От външното ни министерство приканват българските граждани, които се намират на територията на Молдова, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства.

Ако се стигне до пълно спиране на газа, след края на месец май автобусите на градския транспорт ще се движат по празнично разписание. Това заяви директорът на “Столичен автотранспорт” Слав Монов на извънредно заседание на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет.

По думите му при този сценарий от всички около 450 автобуса ще се движат само 250. Засега имат уверение, че до края на месец май доставките на газ няма да бъдат нарушени.

Новата учебна година започва на 15 септември, което съм го казал многократно, но продължават разговорите дали началото на следващата учебна 2023/2024 година може да е по-рано – от 7 септември. Идеята е да се използва една допълнителна седмица от пет дни, които да се разпределят по-равномерно през учебната година, като ваканционни дни. 

Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук