fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:42:08
петък | 20.05.2022 | 06:42:08
5.7 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България е прекратила обмена на класифицирана информация с Русия, става ясно от справка в информационния портал на Министерския съвет. 

С решение от 7 април, правителството дава съгласие да бъде прекратено действието на Споразумението между България и Руската Федерация за взаимна защита на класифицирана информация. 

Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел призова страните от Общността незабавно да предоставят на Украйна оръжие и да вземат съответното решение за това в рамките на няколко дни, а не седмици, съобщава Bloomberg.

По данни на агенцията повечето правителства на ЕС са се ангажирали да разгледат исканията за доставки на оръжие за Украйна, но не са посочили нито точни дати, нито конкретни видове оръжия, които евентуално ще бъдат предадени на Украйна.

Хърватия изгони днес 18 руски дипломати и шестима членове на административно-техническия персонал, съобщи министерството на външните и европейските работи, цитирано от информационния сайт Индекс.

Хърватия е връчила на руското посолство нота, в която информира Москва за намаляване на броя на дипломатическия и административно-техническия персонал на посолството в Загреб.

Евентуалното приемане на Швеция и Финландия в НАТО няма да донесе стабилност в Европа. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

“Нееднократно сме заявявали, че Алиансът остава инструмент, насочен към конфронтация и по-нататъшното му разширяване няма да донесе стабилност на европейския континент”, заяви на пресконференция говорителят на Кремъл, попитан за възможността за присъединяване на Швеция и Финландия към пакта.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук