fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:41:36
четвъртък | 26.05.2022 | 04:41:36
16.7 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 16:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

До края на деня правителството ще реши дали да обяви руския посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата, съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев на брифинг след заседанието на Министерския съвет.

Както NewsONE радио вече съобщи такова предложение направиха по-рано през деня от “Демократична България”, като отправиха упреци към поведението на Митрофанова. 

Българското правителство е приело решение да предостави безвъзмездно на правителството на Украйна помощ за нейните граждани, която представлява средства за индивидуална защита. България ще изпрати към Киев две хиляди каски и две хиляди бронежилетки. 

Това обяви на брифинг в МС Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера.

Прокуратурата на България е готова да се включи с експертна помощ в международните разследвания за военни престъпления в Украйна, ако това бъде поискано от нас. 

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който представи анализ за резултатите от дейността на Прокуратурата на Република България за периода 2019-2021 година, както и експертни предложения за изменения в Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.

Европейската комисия съобщи, че ще предложи техническа подкрепа на България и още 15 страни-членки, между които Чехия, Естония, Ирландия, Гърция, Испания, Хърватия, Италия, Кипър и други, за да прекратят зависимостта си от руските изкопаеми горива.

Предвижда се помощта да осигури определянето и прилагането на необходимите политически реформи и инвестиции в областите на разнообразяването на енергийните доставки, ускоряването на прехода към възобновяема енергия и повишаването на енергийната ефективност. 

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук