fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

  Министерството на външните работи на България не предостави дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров с нота от 1 юни. Това се казва в позиция на българското външно министерство.

  В неделя стана ясно, че България, Румъния и Черна гора са отказали да предоставят въздушен коридор на правителствен самолет на руския външен министър Сергей Лавров до Сърбия. 

  ***

  По 356 лева месечно ще предоставя от днес Агенцията по заетостта за наеми и режийни от разходи на украински граждани с временна закрила, които са започнали работа.

  Това ще става по проект „Солидарност”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.  Проектът стартира от днес, съобщиха от пресцентъра на агенцията. 

  ***

  Над 11,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за приходите (НАП) към 31 май 2022 г. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. Приходите са се увеличили с 1,1 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година, сочат данните на НАП, цитирани от информационния сайт newsone.bg.

  Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 30%. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 6 на сто, а от осигурителните вноски растат устойчиво с почти 11 % спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.