fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

  Увеличението на топлинната енергия от 1 юли ще бъде средно с 39,26 процента за страната. 

  “Това са цените, които сме публикували предварително”, каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров пред журналисти след края на откритото заседание на регулатора по повод прогнозните цени за топлинната енергия от 1 юли, посочени в доклад на регулатора. 

  ***

  Постоянните представители на страните-членки на ЕС се събират следобед в Люксембург в опит да намерят решение за деблокирането на 6-ия санкционен пакет срещу Русия.

  Унгария отново наложи вето, този път с мотива, че иска руският патриарх Кирил да бъде изключен от ограничителните мерки, след като близо месец поддържаше блокаж заради включеното в пакета петролно ембарго.

  ***

  Почина популярната журналистка Нери Терзиева. 

  Голяма част от професионалния ѝ път е свързан с Българската национална телевизия. Кариерата ѝ започва през 70-те години в Пловдивския телевизионен център на БНТ. Тогава е в екипа на предаването “За един милиард”.

  В началото на 90-те, заедно с Асен Агов, е водеща на “Екип 2” на “По света и у нас”, а също и програмен директор на “Ефир 2”.

  От 1996 до 2002 година е прессекретар на президента на Република България Петър Стоянов.

  Поклон пред паметта ѝ!

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.