fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

  Работодателските организации могат да излязат на протести на 22 и 29 юни, ако дотогава не бъдат приети адекватни, според тях, кризисни мерки срещу инфлацията, които да подпомогнат бизнеса.

  “Надяваме се да не се стига дотам”, посочи в интервю за “Нова нюз” председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

  ***

  За три месеца дадохме безпрецедентна подкрепа за бежанците от Украйна, сега влизаме в по-нормални рамки. Това заяви премиерът Кирил Петков пред български журналисти в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел.

  Днес изтича срокът, в който настанените в хотели по морето, трябваше да освободят легловата база.

  ***

  Руската компания “Газпром” обяви, че е спряла доставките на природен газ за Нидерландия, тъй като енергийната фирма “ГазТера” (GasTerra) е отказала да плаща в рубли след военната офанзива на Русия в Украйна, предаде АФП.

  “Газпром” напълно спря газовите доставки за “ГазТера” заради неплащане в рубли”, обяви руският газов гигант в изявление. Москва иска клиенти от “неприятелски страни”, включително членките на ЕС, да плащат за доставяния газ в рубли – метод на плащане, която заобикаля западните финансови санкции срещу централната банка заради конфликта в Украйна.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.