fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:50:28
събота | 21.05.2022 | 15:50:28
26.8 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч. 

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Следващата учебна година ще започне на 15 септември, но учебната 2023/2024 година вече може да бъде открита на 7 септември. 

Това обяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, който посети професионалната гимназия по дървообработване във Варна.

Държавата поема плащането на здравните вноски за спешна, доболнична и извънболнична помощ на украинските бежанци. 

Това гласуваха на първо четене 156 депутати от мнозинството с подкрепата и на 34 народни представители ГЕРБ.

От началото на инвазията в Украйна до днес през всички гранични пунктове в България са влезли 133 хиляди украински граждани. Напусналите страната ни са 72 000, съобщават от “Гранична полиция”.

Към момента на територията на нашата страна са останали 61 000 украинци.

Украинските власти изпращат 45 автобуса, за да евакуират цивилни от Мариупол, където Москва обяви примирие, съобщи днес вицепремиерът Ирина Верешчук, цитирана от Франс прес.

17 от тях вече са потеглили от Запорожие. Останалите 28 автобуса все още чакат позволение да преминат през руски контролно-пропускателен пункт, който се намира на 220 километра северозападно от Мариупол.

Цените на петрола паднаха рязко след като стана ясно, че в следващите няколко месеца Съединените щати планират да освободят големи количества от стратегическия резерв на страната.

Предполага се, че става дума за около 180 милиона барела, което – ако стане факт, ще бъде най-голямото освобождаване на запаси от 1974 г.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук