fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

  Финансови стимули и по-обстойни изследвания при кръводаряване предвижда нов законопроект в Народното събрание. Целта е да има повече дарители, по-добра система за контрол и наблюдение, както и да се намали черната борса на кръвни продукти.

  В проекта се предвижда  кръводарителите да получават тонизиращи храни и напитки в размер на 15 лв., а не както досега – 8 лв., около 50% от дневната надница на средната заплата, което към момента означава около 40 лева. както и възстановяване на транспортни разходи в размер на 35 лв., които трябва да бъдат доказани с документ. 

  ***

  В центъра на град Мелитопол в Запорожка област избухна мощен взрив, съобщи в канала си в Telegram членът на главния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов.

  Източник от градската администрация съобщи по-рано, че при „терористична атака“ в Мелитопол са пострадали трима души, двама души са в болница. Според него в центъра на града е бил взривен автомобил, паркиран близо до една от сградите на градската администрация.

  ***

  Украинската група “Оркестър Калуш”, спечелила песенната надпревара “Евровизия” по-рано този месец, събра 900 хил. долара за въоръжените сили на страната си, като продаде трофея си от конкурса, предаде Ройтерс.

  Групата спечели “Евровизия” със своята песен “Стефания”.

  В неделя нейните членове продадоха кристалния микрофон, който получиха като награда. Това стана на търг във “Фейсбук” с участието на украинския телевизионен водещ Сергий Притула.   

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.