fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

  Парламентът реши окончателно да бъде създаден електронен регистър на хората в трудоспособна възраст, които нито работят, нито учат.

  С приетите на второ четене промени в закона за насърчаване на заетостта се цели извършване на информационен обмен по темата между институциите.

  ***

  Няма опасност от затваряне на училища заради високи сметки за ток и отопление. Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков за бТВ, цитиран от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

  Според него е възможна известна актуализация на бюджета, за да се подпомогнат училищата за разходите им в началото на следващата учебна година и най-вече за следващия отоплителен сезон.

  ***

  Парламентарната група на ГЕРБ внася предложение в Народното събрание за промени в кодекса на труда, с които 24 май да бъде обявен за национален празник на България.

  По думите на вносителите този ден обединява българският народ, превръща се в измерител на неговата емоционалност и, в който ден българите засвидетелстват своята ценностна система и отправят послание към целият свят.

  ***

  От началото на следващия месец Австрия облекчава правилата за носене на маски, които бяха наложени заради пандемията от коронавирус, съобщи здравният министър Йоханес Раух, цитиран от ДПА.

  Задължението за носене на маски от типа FFP-2 в градския транспорт и супермаркетите, което е валидно понастоящем, през лятото ще бъде отменено за три месеца, заяви Раух. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.