fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

  Президентът Румен Радев не отговори на питане на журналисти дали ще свика Консултативния съвет за национална сигурност.  Той поясни, че първо иска да проведе среща с премиера Петков преди да вземе решение дали да свика КСНС.

  Припомняме, че в края на миналата седмица премиерът Кирил Петков призова държавния глава да свика Съвета заради състоянието на преговорите между България и Северна Македония.

  Председателят на парламента Никола Минчев смята, че въпросът за преговорите с Република Северна Македония е най-добре да бъде обсъден в Народното събрание.

  “Доколкото парламентът е представителен орган на цялото българско общество, най-добре е този въпрос да бъде обсъден при нас, каза пред журналисти Минчев”, който участва в тържеството на Българската академия на науките за 24 май.

  Европейската комисия представи препоръките си в областта на икономиката за страните от Европейския съюз. Към България са отправени три препоръки. 

  Комисията очаква догодина нашата страна да продължи да осигурява временна и целенасочена подкрепа за домакинствата и фирмите заради високите енергийни цени, както и за бежанците от Украйна.

  Съдът в Украйна осъди руския войник Вадим Шишимарин на доживотен затвор за военни престъпления по време на инвазията на Москва.

  21-годишния сержант от руската армия призна, че е убил 62-годишен цивилен в първите дни на руската офанзива. Попитан в съда дали е виновен за обвиненията, включително за военни престъпления и умишлено убийство, Вадим Шишимарин от сибирския регион Иркутск отговори с “да”.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.