fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

   

  Създадена е работна група между регионалното министерство и превозвачите, която започва работа утре сутрин и ще търси баланс между предложенията на държавата и тези на превозвачите. 

  Това заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

  ***

  С още 90 дни се удължава военното положение и пълната мобилизация на населението в Украйна. От президенството заявиха, че не се очаква войната да приключи до есента.

  Тази сутрин съветникът на президента Володимир Зеленски – Михайло Подоляк заяви, че Киев не приема предложенията за “спиране на огъня”.

  ***

  Русия е уволнила поне двама висши командващи за лошото им представяне във войната в Украйна, а “културата на прикриване на истината” е нещо нормално сред руските военни, твърди британското военно разузнаване.

  В редовната си сводка британското министерство на отбраната, позовавайки се на разузнаването, съобщава имената на двамата уволнени генерали. Това са генерал-лейтенант Сергей Кисел за провала му да превземе Харков и вицеадмирал Игор Осипов, най-вероятно заради потапянето на руския крайцер “Москва” през април.

  ***

  Европейската комисия ще предложи нарушаването на санкциите на ЕС да бъде европейско престъпление. Това съобщи еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс в Европейския парламент, цитиран от информационния сайт newsONE.bg.

  Той добави, че комисията се подготвя да разшири списъка с действията, възприемани като престъпления в ЕС. Рейндерс не посочи срок, в който ще бъде представено новото предложение.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.