fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:24:28
четвъртък | 26.05.2022 | 16:24:28
27.8 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Европейската комисия е внесла изменения в предложението за ембарго върху руския петрол, така че да се удължи периодът преди влизането му в сила за Унгария, Словакия и Чехия, но не и за България. Това съобщи Ройтерс, като се позова на двама източници.

Съгласно редактираното предложение Унгария и Словакия ще могат да купуват и да внасят руски петрол по нефтопроводите до края на 2024 г., а Чехия ще продължи да го прави до юни 2024 г.

Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия пристигна днес в България, за да тренира и работи съвместно с българските военни, както и други съюзници от НАТО с цел повишаване на оперативната съвместимост и споделяне на умения между нашите държави. Това съобщават от Британското посолство в София. 

Обединеното кралство подкрепя усилията на България да усили отбраната си в контекста на руското нападение над Украйна, се казва в съобщението. Като близък съюзник на България, Обединеното Кралство се ангажира с нейната сигурност. 

Използването на ядрени оръжия от страна на Русия в Украйна е невъзможно, тъй като не отговаря на целите на специална военна операция. Това заяви Алексей Зайцев, заместник-директор на Департамента за информация и преса на руското външно министерство.

“Сценариите за възможно използване на ядрено оръжие от наша страна са ясно описани в руските доктринални документи. Те не са приложими за изпълнението на задачите, поставени в рамките на специалната военна операция в Украйна”, каза той, цитиран от ТАСС.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук