fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:37:56
четвъртък | 26.05.2022 | 21:37:56
25.8 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 14:00 ч. 

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Разказах много подробно всичко, дадох отново същите сведения, както и първия път. Това, което обясних в детайли, е, че има няколко неща, които ме притесняват, това казах и на разпита. 

Това заяви за свидетелските си показания министър-председателят Кирил Петков на излизане от сградата на Софийска градска прокуратура. 

От 15 април Националният осигурителен институт ще изплаща допълнителните великденски добавки от 70 лева за всички пенсионери. Сумата не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Както нюз уан радио вече съобщи за тази подкрепа Министерският съвет прие постановление, с което одобри допълнителен трансфер в размер на близо 143 милиона лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г.

Над 39 500 украински граждани вече имат статут на временна закрила у нас, сочат данните са на единния портал „България за Украйна“.

От началото на войната там в страната ни са влезли над 144 хиляди украинци, като по-малко от половината са останали тук.

Съветът на европейския съюз съобщи, че е решил днес да бъдат отпуснати около 17 милиарда евро от неизползвани и пренасочени бюджетни средства за посрещане на нуждите на украинските бежанци.

Предвижда се средствата да послужат за осигуряване на подслон, образование и здравни грижи за бежанците. 

Украйна, Европа и САЩ обвиниха Русия във военни престъпления след откритите тела на убити цивилни  в град Буча, недалеч от Киев, след изтеглянето на руските сили.

Москва поиска Съветът за сигурност на ООН спешно да обсъди случая, за който твърди, че е провокация на украинските власти.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук