fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:50:27
неделя | 29.05.2022 | 01:50:27
16.8 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

До десет дни чакаме европейския съюз да реши какви ще са мерките за борба с инфлацията, каза в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев по време на редовния блиц контрол.

В момента работим с колегите от Съюза, за да намерим общо решение за данъчните ставки. България е предложила да се намалят наполовина нивата на акциза на горивата, каза министърът.

От днес Агенцията по заетостта започва нова процедура за кандидатстване по мярката 60/40. В нея могат да се включат работодатели, които търсят подкрепа за запазване заетостта на персонала си през периода март – юни 2022 г.

Редът и условията за получаване на подкрепа са аналогични на тези, които се прилагаха за януари и февруари.

Ако няма нова епидемична вълна, учебната година ще завърши присъствено, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Във връзка с ниската заболеваемост от Ковид-19 в страната от ведомството ще насочат усилията си към социалната интеграция и наваксването на пропуски при децата и младежите, учили онлайн по време на пандемията.

България е в готовност да евакуира българските моряци от блокирания кораб в Мариупол, веднага щом спрат водените в района на украинското пристанище бойни действия. Това за пореден път обяви премиерът Кирил Петков.

По време на участието си в днешния парламентарен блиц контрол, министър-председателят посочи, че плавателният съд продължава да се намира в зона, където има стрелби.

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук