fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

  Председателството на Народното събрание е наложило наказание “порицание” за депутатите Искрен Митев от “Продължаваме промяната” и Костадин Костадинов от “Възраждане” заради възникналото напрежение в пленарната зала вчера.

  Това обяви председателстващият парламента Кристиан Вигенин от БСП, който заяви, че се е запознал със стенограмата и с видеоматериалите от случилото се в залата. 

  ***

  Софийският градски съд потвърди постоянния арест на Георги Енев, обвинен за измама с кремация.

  Защитата поиска домашен арест или парична гаранция за обвиняемия, за да бъде до майка си, която наскоро претърпяла операция. Самият Енев заяви пред съда, че иска да излезе на свобода и че няма да се укрие.

  ***

  Центърът за временно настаняване в Елхово днес ще бъде закрит, след като украинските бежанци днес бъдат изведени и транспортирани в държавните бази в различни части на страната, съобщи БНТ.

  След напрежението вчера в центъра председателят на дирекцията за бежанците Марияна Тошева и днес е на място, за да контролира процеса. 

  ***

  Между 60 и 100 украински военни умират всеки ден в сражения и около 500 биват ранени. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски пред американската медия “Нюзмакс”, предаде Франс прес.

  Този висок брой на човешки жертви идва в момент, в който украинските сили водят ожесточени сражения срещу руските сили, които се опитват да поемат контрола върху Луганск в Източна Украйна. 

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.