fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

  България ще ползва руски петрол до края на 2024. Изключението за страната ни вече е факт и ще бъде подробно записано в детайлното заключение от заседанието на Европейския съвет, което ще бъде публикувано след 2-3 дни. Това заяви премиерът Кирил Петков преди втория ден от заседанието на Европейския съвет.

  “За нас беше жизнено важна тази дерогация и хубавото е, че не е са един или шест месеца, а е до 2024, така че да можем да си оправим рафинерията без това да влияе на цената заради смяна на микса. Това дава възможност за рафинерията ни да работи и междувременно да се пренастрои за работа с друг петрол”, каза Петков.

  ***

  Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юни т.г. започва на 7 юни (вторник) и ще продължи до 20 юни (понеделник). Това съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт.

  То ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от станциите. Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2022 г.

  ***

  Главният съветник на турския президент заяви пред американския си колега, че Турция иска “конкретни стъпки” относно съществуването на това, което тя нарича “терористични организации” във Финландия и Швеция, преди да обмисли техните молби за членство в НАТО, съобщи турското президентство, цитирано от Ройтерс.

  Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан и Ибрахим Калън, главен съветник по външната политика на президента Ердоган, разговаряха, за да обсъдят кандидатурите за членство в НАТО и войната в Украйна, гласи изявление на турското президентство, допълва БТА.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.