fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

  Над 15% ръст в индекса на потребителските цени и 20% ръст в цените на храна и безалкохолни напитки в България за 2022 г., изчисли кредитната застрахователна компания “Кофас”.

  Експертите на компанията оцениха икономическата ситуация в България от януари до април 2022 г. и прогнозираха въздействието на военния конфликт в Украйна върху различните сектори в страната и Европа, пише OFFNews. 

  ***

  Прокурор при Софийска районна прокуратура e внесъл обвинителен акт в съда срещу 49-годишна жена, присвоила над 27 000 лева в София, съобщиха от обвинението.

  За времето от 15 юни 2018 г. до 25 март 2019 г. в условията на продължавано престъпление с 22 деяния, обвиняемата незаконно присвоила чужди пари в размер на 27 289 лева. 

  ***

  НАТО вече не е обвързана с предишните си ангажименти да се въздържа от разполагане на свои сили в Източна Европа. Това е заявил заместник-генералният секретар на Алианса Мирча Джоана. 

  “Москва сама “изпразни от съдържание” Основополагащия акт НАТО-Русия, като нападна Украйна и прекрати диалога с Алианса”, посочва Джоана в интервю за АФП.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.