fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

  Ръководителите на прокуратурите у нас предупреждават за хаос в съдебната система. Причината e закриването на спецправосъдието, заложено с промените в Закона за съдебната власт. 

  В момента ВСС изслушва ръководителите на държавните обвинения във връзка с заложените промени в Закона за съдебната власт.

  “Това, което предстои, е юридическа катастрофа. Всички важни дела ще бъдат унищожени след въвеждането на промените в Закона за съдебната власт”, каза главният прокурор Иван Гешев.

  ***

  Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли възможността страната му да се откаже от част от територията си в името на мирно споразумение с Русия. 

  В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, включително чрез отказ от своя територия.

  ***

  Руските военновъздушни сили са претърпели няколко тактически провала в Украйна, твърдят от британското министерство на отбраната.

  Външният министър Лиз Тръс предупреди в същото време, че опитите за умилостивяване на президента Владимир Путин са много опасни.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.