fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

  Няма неразплатени пенсии и великденски добавки през пощенските станции в цялата страна. Това увери в Народното събрание вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

  Вицепремиерът съобщи още, че две от енергийните дружества са уверили, че до отстраняване на проблема в българските пощи, токът няма да бъде спиран на клиенти, които нямат алтернативен вариант за плащане на сметките, освен в пощенски клон.

  “Пътна полиция” е започнала масирани проверки за поставени колани на задните седалки. Акцията вече е в ход и е с краен срок – поне до края на годината, съобщи NOVA телевизия.

  Засилването на контрола към пътниците е сред основните приоритети на държавната агенция за пътна безопасност. Причината е големият брой жертви при катастрофи.

  “След три седмици ще бъда обратно в София”, написа в Туитър еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи след срещите си вчера с премиера Кирил Петков, президента Румен Радев и външния министър Теодора Генчовска.

  Вархеи посочва, че връщането му в София след три седмици е за да бъде намерена основа и подкрепа от страна на България за започване на преговори с Република Северна Македония и Албания през юни.

  На фона на опасения за руски репресии стотици украински войници, които се предадоха, след като бяха подложени на безмилостна обсада в стоманодобивния завод “Азовстал” в Мариупол, бяха регистрирани като военнопленници, а украинският президент Володимир Зеленски обеща да потърси международна помощ за спасяването им, предаде Асошиейтед прес.

  Международният комитет на Червения кръст каза вчера, че е събрал лична информация от стотици войници, включваща имена, дата на раждане, най-близки роднини, и ги е регистрирал като пленници в рамките на ролята си да осигури хуманно отношение към военнопленниците съгласно Женевската конвенция.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.