fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 12:00 ч.

  Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюзът на транспортните синдикати в България организират протест утре, съобщиха от конфедерацията. Те настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

  Протестът започва в 8:00 ч. сутринта, когато работещите в обществения транспорт на София ще се съберат на три места – пл. „Лъвов мост“, пл. „Сточна гара“ и на кръстовището “Петте кьошета”. 

  Най-много български граждани (22,9%) биха гласували за ГЕРБ, ако изборите бяха днес. На второ място е „Продължаваме промяната“ с 16,9%. 

  Това сочат данните от последното национално представително изследване на агенция “Маркет линкс”.  То е проведено съвместно с бТВ, в периода 29 април-8 май 2022 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

  Европейската комисия работи по “стратегически документ”, който призовава страните членки да се подготвят за “пълното прекратяване на газовите доставки от Русия”.

  Стратегическият документ, с който разполага електронното издание “Юрактив”, призовава 27-те страни членки на ЕС да се подготвят за шоково прекъсване на руските газови доставки, след като Русия прекрати едностранно договорните отношения с Полша и България.

  Провежда се спасителна операция по евакуиране на последните украински бойци, блокирани в огромния металургичен комбинат “Азовстал”, последния бастион на съпротивата срещу руската армия в стратегическото украинско пристанище Мариупол, съобщиха властите в Киев. 

  Според тях бойците са изпълнили мисията си и няма начин заводът да бъде освободен с военни средства, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК