fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:40:28
събота | 28.05.2022 | 12:40:28
21.8 C
София

Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 10:00 ч. 

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Висшият съдебен съвет ще обсъжда допустимостта на искането на правосъдния министър Надежда Йорданова за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор.

Преди десетина дни съдебните кадровици  приеха и специални правила, по които да протече процедурата. 

Предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочното освобождаване на главния прокурор от длъжност е в противоречие с Конституцията на Република България, Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в становище на Иван Гешев, изпратено до Висшия съдебен съвет.

Според него предложението не се основава на правни аргументи, а на политически съждения и субективни заключения. 

Софийска градска прокуратура призова министър-председателя Кирил Петков да се яви днес и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков.

От държавното обвинение информират, че ще бъдат посочени още две резервни дати предвид евентуалната му служебна ангажираност – на 7 и 8 април. 

Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук