fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 10:00 ч.

  Очаква се кабинетът да обсъди промените в бюджета, за да ги внесе в Народното събрание. Правителството вече обсъди със социалните партньори актуализацията на бюджетната рамка, но не можаха да постигат съгласие по повечето точки.

  Основните забележки на синдикатите бяха свързани с недостатъчните, според тях, мерки за увеличение на доходите на хората, след възникналата криза с високите цени на горивата и хранителните продукти. 

  ***

  Управляващите се събират на коалиционен съвет, за да опитат да постигнат съгласие за параметрите на актуализацията на бюджета. Срещата в лидерски формат трябваше да се проведе вчера, но заради разминаване между финансистите на отделните формации беше отложена с ден.

  На проведения вчера финансов експертен съвет на партиите от управляващата коалиция до разбирателство не се стигна. 

  ***

  Агенция „Пътна инфраструктура” подписва договора за строежа на тунела под “Шипка”.

  Обществената поръчка предвижда изграждането на участък с дължина 10 километра и половина. В заданието са включени 5 тунела с обща дължина малко над 4 км. 

  ***

  Работниците във ВМЗ-Сопот излизат на протест. Решението беше взето от Изпълнителните съвети на двата синдиката “Подкрепа” и КНСБ, след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова не се отзова на поканата им за среща. 

  Причината за недоволството е изненадващата смяна на борда на директорите на предприятието.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.