fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 10:00 ч.

  На 24 май, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, София отбелязва тържествено 130 години от написването на „Върви, народе възродени“ от Стоян Михайловски с най-масовото изпълнение на всеучилищния химн.

  Сборен хор от софийските училища ще даде тон за песен пред Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий”, а от общината канят всички граждани да присъединят към масовото изпълнение на химна. Церемонията пред Националната библиотека започва в 11.00 часа.

  Половин час по-рано, в 10.30,  от площад “Независимост” ще тръгне Общоградско шествие до паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, където в 11.00 ч. започва церемонията.

  Огромен интерес към мощите на Светите братя Кирил и Методий след пристигането на светинята в София.  Както newsONE Радио вече съобщи, вчера с литийно шествие те бяха поставени в храма “Света Неделя.

  Интересът към частиците от мощите на Светите братя е огромен. Опашката от вчера продължи до късно вечерта, а храмът е отворен денонощно за миряните.

  Приблизително около 5000 души са се поклонили пред мощите на Светите братя до този момент, очакват се още толкова за следващото денонощие.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте ТУК.