fbpx
More

  Емисия “Новини” на NewsONE Радио в 10:00 ч.

  Депутатите обсъждат  искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов като заместник-председател на Народното събрание, съгласно парламентарния правилник. Проектът за решение беше внесен от представители на трите опозиционни парламентарни групи – ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане”.

  Според парламентарния правилник, предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. 

  Предложението е прието, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите народни представители, гласи още правилникът на Народното събрание.

  ***

  Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е поканил на разговори днес представители на транспортния бранш. Високите цени на горивата и планираното разширяване на тол системата станаха причина за поредицата от протести в страната. 

  На предвидената за днес среща ще бъдат обсъдени по-конкретно въпросите, свързани с тол системата.

  ***

  Правителството започва поредица от срещи с представители на бизнеса и на двустранните търговски и индустриални камари в България.

  Целта на срещите е чрез директен диалог с бизнеса да се работи в подкрепа на икономическия растеж, повишаване на конкурентоспособността на малки и средни предприятия и компании с потенциал за продажби извън страната, съобщиха от правителствената пресслужба.

  Тези и други новини, както и подробна прогноза за времето, чуйте в прикачения файл.